Kompatibilne kartuše

Na tržišču poznamo:

 • originalne kartuše
 • kompatibilne kartuše
 • obnovljene kartuše

Kaj je kompatibilna kartuša?

Kompatibilna kartuša je kartuša za tiskalnik, ki ni narejena s strani proizvajalca tiskalnika, vendar ustreza točno določeni vrsti tiskalnika. Originalna kartuša je narejena s strani proizvajalca, ki naredi tudi tiskalnik. Originalne kartu...

Na tržišču poznamo:

 • originalne kartuše
 • kompatibilne kartuše
 • obnovljene kartuše

Kaj je kompatibilna kartuša?

Kompatibilna kartuša je kartuša za tiskalnik, ki ni narejena s strani proizvajalca tiskalnika, vendar ustreza točno določeni vrsti tiskalnika. Originalna kartuša je narejena s strani proizvajalca, ki naredi tudi tiskalnik. Originalne kartuše opisujemo tudi s kratico OEM, ki označuje ‘Original Equipment Manufacturer’ (originalni proizvajalec opreme). Kompatibilna kartuša je torej narejena s strani tretjega proizvajalca, vendar je še vedno popolnoma nov, neuporabljen izdelek in deluje primerljivo originalni kartuši.

V svetovnem merilu je bilo izvedenih nekaj študij, ki so večinoma vse prišle do zaključka, da je kakovost izpisa pri obeh vrstah proizvjalcev primerljiva oziroma skoraj ista.

Na tržišču obstajajo tudi obnovljene oziroma ponovno polnjene kartuše. To so uporabljene in izpraznjene originalne kartuše, ki jih določeni proizvajalci zberejo, očistijo in ponovno napolnijo. Postopek ponovnega polnjenja lahko ponovimo tudi 6x.

Vse kompatibilne kartuše so tokom proizvodnega procesa podvržene kontroli kakovosti in končni rezultatl ne sme bistveno odstopati od kvalitete originalnih izdelkov. Delujejo torej enako kot originalne kartuše, čas uporabnosti je enak, prav tako kvaliteta tiskanja, edina razlika je, da so mnogo cenejši od originalov. OEM proizvajalci tiskalnikov in kartuš imajo ogromne stroške za raziskave in razvoj. Konkurenca pri prodaji tiskalnikov je velika, zato si teh stroškov ne morejo povrniti z večjo razliko v ceni pri prodaji tiskalnikov. Računajo na dobiček pri prodaji potrošnega materijala. Seveda proizvajalci kompatibilnih izdelkov teh stroškov nimajo in cena je lahko nižja.

Kompatibilne kartuše so torej po kakovosti primerljive z originalnimi kartušami, vendar je cena vsaj polovično nižja.

Zakaj bi se torej sploh odločili za nakup originalnih kartuš?

Originalne kartuše kupujemo predvsem pri tiskalnikih, ki so popolnoma novi na tržišču. Mogoče odločitev za nakup originala pretehta tudi v primeru poslovne uporabe. Obstajajo tudi nekaj zelo kompleksnih kartuš, za ketere ni dobrih kompatibilnih nadomestkov. Še vedno pa je najbolj razširjeno zmotno prepričanje, da kompatibilne kartuše lahko poškodujejo tiskalnik. V realnosti pa se to ne dogaja. Živimo v obdobju interneta in socialnih omrežij. Že ena slaba kritika lahko uniči proizvajalca ali pa trgovca, ki take izdelke ponuja. Zato se vsi trudimo ponuditi kvalitetne izdelke. Zagotavljano visoko kakovost in nudimo ugodne cene.

Naročila lahko oddate preko spleta ali pa nas pokličete.

Dostava za vsa naročila je brezplačna.

Več

Kompatibilne kartuše  V kategoriji je 12 izdelkov.

Podkategorije

 • Kartuše Brother

  Brother kompatibilne kartuše po ugodnih cenah. Zagotovljena kakovost, poštnina brezplačna!

  V podjetju TROIKA nudimo široko izbiro Brother kompatiblnih kartuš. Ponudimo lahko kartuše za vse Brother tiskalnike. V kolikor imate Brother tiskalnik, imamo mi primerno kartušo.

  Za vse kartuše zagotavljamo visoko kakovost in jasnost izpisanih strani. Ne glede ali se odločite za nakup originalnega ali kompatibilnega izdelka, se trudimo zagotavljati najboljšo kakovost na tržišču. 

  V primeru, da tonerja za vaš tiskalnik ne uspete najti v spletni trgovini, izpolnite "Kontaktni obrazec", ki se nahaja med povezavami povsem spodaj na strani ali pa nas pokličite.

 • Kartuše Lexmark

  Kompatibilne kartuše LEXMARK po ugodnih cenah. Zagotovljena kakovost, poštnina brezplačna!

  V primeru, da kartuše ne uspete najti v trgovini pošljite povpraševanje na elektronski naslov trgovina'at'troika.si oziroma pokličite 041 728212.

 • Kartuše Canon

  Kompatibilne kartuše Canon po ugodnih cenah.

  Zagotovljena kakovost, dostava brezplačna! V primeru, da tonerja za vaš tiskalnik ne uspete najti v spletni trgovini, izpolnite "Kontaktni obrazec", ki se nahaja med povezavami povsem zgoraj na strani ali pa nas pokličite.

 • Kartuše Dell

  Kompatibilne kartuše DELL po ugodnih cenah. Zagotovljena kakovost, poštnina brezplačna!

  V primeru, da tonerja za vaš tiskalnik ne uspete najti v spletni trgovini, izpolnite "Kontaktni obrazec", ki se nahaja med povezavami povsem spodaj na strani ali pa nas pokličite.

 • Kartuše Epson

  Kompatibilne kartuše EPSON po ugodnih cenah. Zagotovljena kakovost, poštnina brezplačna!

  V primeru, da tonerja za vaš tiskalnik ne uspete najti v spletni trgovini, izpolnite "Kontaktni obrazec", ki se nahaja med povezavami povsem zgoraj na strani ali pa nas pokličite.

 • Kartuše HP

  Ugodne cene za kompatibilne kartuše HP. Zagotovljena kakovost, poštnina brezplačna!

  V primeru, da kartuša za vaš tiskalnik ne uspete najti v spletni trgovini, izpolnite "Kontaktni obrazec", ki se nahaja med povezavami povsem zgoraj na strani ali pa nas pokličite.

izdelkov na stran.
Prikaz vseh najdenih izdelkov.
Prikaz vseh najdenih izdelkov.